Blog

Latest Industry News

Unele au gust de țigări, în timp ce altele pot avea o aromă de mentă sau fructe. Vaparea poate avea mai multe efecte adverse potențiale asupra corpului unei persoane, inclusiv inima, plămânii, dinții și gingiile. O recenzie recentă a indicat că vaparea ar putea provoca probleme cu inimă, plămâni și circulație.

Unele au gust de țigări, în timp ce altele pot avea o aromă de mentă sau fructe. Vaparea poate avea mai multe efecte adverse potențiale asupra corpului unei persoane, inclusiv inima, plămânii, dinții și gingiile. O recenzie recentă a indicat că vaparea ar putea provoca probleme cu inimă, plămâni și circulație.

Acestea pot fi invalidante în unele cazuri., BPOC apare atunci când tuburile din plămâni își pierd elasticitatea. Această pierdere face ca o parte din aer să rămână în plămâni după expirare. „Anumiți factori cresc probabilitatea de a dezvolta BPOC, inclusiv: Expunerea pe termen lung la fumul de tutun determină majoritatea cazurilor de BPOC. Riscul crește odată cu numărul de țigări fumate, și durata de timp în care o persoană a fumat. “, Persoanele cu astm care fumează prezintă un risc și mai mare. Non-fumătorii pot fi, de asemenea, mai predispuși la BPOC dacă sunt expuși la fumatul pasiv pe o perioadă îndelungată. Locuirea în zone cu poluare ridicată sau lucrul undeva cu praf sau vapori chimici crește, de asemenea, riscul dezvoltării BPOC. Acești poluanți atmosferici sunt iritanți pulmonari care provoacă inflamații și dificultăți de respirație. Adulții mai în vârstă sunt mai predispuși să aibă BPOC, deoarece simptomele se dezvoltă în mod obișnuit pe parcursul mai multor ani. „Unele tulburări genetice, inclusiv deficitul de alfa-1-antitripsină, pot provoca BPOC chiar și în -fumători. Cu toate acestea, aceste tulburări sunt rare. În lumea în curs de dezvoltare, arderea combustibilului pentru gătit și încălzire poate contribui la BPOC, mai ales atunci când locuințele nu sunt ventilate adecvat. Acest lucru este mai puțin riscant în țările dezvoltate. “, Cei care au BPOC simptome sau cred că ar putea avea ar trebui să se prezinte la un medic., Un medic poate efectua un examen fizic și teste pentru a verifica funcția pulmonară.

Testele funcției pulmonare pot confirma sau elimina un diagnostic de BPOC. Testele utilizate pentru diagnosticarea BPOC includ: „De asemenea, cunoscut sub numele de test de funcție pulmonară, spirometria detectează chiar și cazurile timpurii de BPOC. Aceasta implică expirarea forțată într-un tub conectat la un spirometru. Dispozitivul măsoară cât de repede și cât de repede este expirat aerul. “, O radiografie sau o tomografie computerizată poate detecta nereguli în piept care ar putea fi semne ale BPOC. Un tip de test de sânge numit test arterial de gaze sanguine măsoară cantitatea de oxigen și dioxid de carbon din sânge. Rezultatele pot indica severitatea BPOC. Fumătorii ar trebui să renunțe la utilizarea produselor din tutun pentru a reduce riscul de dezvoltare a BPOC și multe alte riscuri pentru sănătate. Cei deja diagnosticați cu BPOC își pot reduce simptomele și pot preveni leziuni pulmonare suplimentare dacă renunță la fumat., Nicotina și fumatul creează dependență și renunțarea poate fi o provocare.potencialex ro Doar 4-7 la sută dintre fumători au renunțat cu succes la „curcanul rece”. Alte persoane trebuie să planifice modul în care vor renunța. Institutul Național pentru Abuzul de Droguri recomandă faptul că vaparea nu a fost suficient evaluată ca instrument pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat. „Prin urmare, următoarele sfaturi pot fi o alternativă mai sigură pentru cei care doresc să renunțe definitiv la țigări: pentru a rămâne concentrat, oamenii pot lua legătura cu Lung HelpLine și Tobacco QuitLine de la American Lung Association sau cu un grup local de sprijin. “, Fumatul de țigări este principala cauză a BPOC. Nu există suficiente cercetări pentru a spune în mod definitiv dacă produsele de vapare contribuie și ele la dezvoltarea BPOC, deoarece acestea sunt relativ noi. “Cercetările inițiale sugerează totuși o legătură între vapare și BPOC și Institutul pulmonar recomandă persoanelor cu BPOC să evite vaparea.”, Persoanele care sunt îngrijorate de fumat sau BPOC ar trebui să se adreseze medicului lor pentru sfaturi și pentru o evaluare medicală. Există multe organizații de asistență disponibile pentru cei care doresc să renunțe la fumat. “Ultima revizuire medicală din 29 mai 2018 Țigările electronice și vaparea sunt populare în rândul tinerilor și persoanelor care încearcă să renunțe la fumat. Cu toate acestea, experții în sănătate își pun în discuție siguranța. Aflați …” , Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) se referă la un set de boli pulmonare care pot duce la dificultăți de respirație. Fumatul este de obicei un factor., Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) este o afecțiune pulmonară gravă care poate face să respire greu. Bronșiectazii și emfizemul sunt forme de … Un aparat BiPAP este un dispozitiv respirator mic care poate ajuta o persoană cu BPOC să respire mai ușor.

Poate fi utilizat noaptea sau când simptomele se aprind …, „Tulburarea pulmonară obstructivă cronică (BPOC) se referă la o serie de afecțiuni pulmonare. Nu are tratament, dar simptomele pot fi ameliorate. Aflați despre ce …”, „Siguranța și lungimea Efectele pe termen lung ale sănătății folosind țigări electronice sau alte produse vaping încă nu sunt bine cunoscute. În septembrie 2019, autoritățile federale și de stat din domeniul sănătății au început să investigheze un focar de boală pulmonară severă asociată cu țigările electronice și alte produse vaping. Monitorizăm îndeaproape situația și ne vom actualiza conținutul de îndată ce vor fi disponibile mai multe informații. Mulți oameni cred că vaparea este mai sigură decât fumatul, în timp ce alții consideră că este un instrument eficient pentru a renunța la fumat. Cu toate acestea, vaparea prezintă mai multe pericole, atât pentru persoana care îl folosește și oamenii din jur. Dacă o persoană are în vedere utilizarea țigărilor electronice sau vaparea pentru a-i ajuta să renunțe la fumat sau pentru că doresc să urmeze o tendință, este esențial să înțelegeți ce înseamnă vaparea și sănătatea acesteia. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre tipurile de vapare și diferitele riscuri pentru sănătate pe care le prezintă. Deși vaparea poate elimina unele dintre amenințările generate de inhalarea fumului, nu este lipsită de riscurile și preocupările sale pentru sănătate. Științe, inginerie și medicină au prezentat 47 de concluzii despre vapare, dintre care majoritatea sunt negative. Câteva descoperiri pozitive se învârt în jurul ideii că, dacă o persoană elimină utilizarea țigaretelor combustibile, aceasta își va reduce expunerea la agenții cancerigeni legați de fum. Cu toate acestea, există o mulțime de dovezi puternice care întăresc aspectele negative ale vapării, cum ar fi: Cu toate acestea, consecințele pe termen lung ale vapării rămân în general necunoscute. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele de vapare sunt relativ noi pe piață, iar cercetătorii nu au avut suficient timp pentru a studia temeinic efectele pe termen lung. “, Aflați mai multe despre riscurile și beneficiile țigărilor electronice aici.,” Există mai multe tipuri diferite de dispozitive de vapare. Tipul pe care îl folosește o persoană depinde adesea de preferințele personale, dar există unele diferențe notabile între tipuri. Potrivit Centrului pentru dependențe, există trei tipuri de dispozitive de vapare, clasificate ca dispozitive de primă, a doua și a treia generație. “, Primul Dispozitivele de vapare de generație sunt:, Aceste dispozitive sunt similare cu țigările în aparență și se prezintă sub forme de unică folosință și reîncărcabile.

Ele sunt, în general, cea mai puțin costisitoare opțiune pentru persoanele care vaporizează. Dispozitivele de vapare din a doua generație sunt: ​​Dispozitivele de vapare din a doua generație arată mai mult ca pixuri decât țigări. Sunt disponibile în forme de unică folosință sau reîncărcabile și vin cu o canistră e-lichid reîncărcabilă. E-lichidul pentru vaporii de a doua generație este disponibil într-o gamă de arome. “A treia generație conține mai multe tipuri de dispozitive de vapare, inclusiv:”, A treia generație de dispozitive de obicei:, “Unele reumplere de lichide conțin nicotină în cantități diferite, în timp ce altele pot fi lipsite de nicotină. Modificările dispozitivelor de a treia generație permit oamenilor să adauge produse suplimentare la e-lichidul lor. Lichidele vin, de asemenea, într-o varietate de arome. Unele au gust de țigări, în timp ce altele pot avea o aromă de menta sau fructe. poate avea mai multe efecte adverse potențiale asupra corpului unei persoane, inclusiv inima, plămânii, dinții și gingiile. O recenzie recentă a indicat faptul că vapotarea ar putea cauza probleme cu inima, plămânii și circulația unei persoane. Dovezile sugerează că țigările electronice eliberează toxine Cu toate acestea, cercetătorii indică faptul că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina efectele pe termen lung ale vapingului. Un studiu din 2019 a constatat că nu există nicio legătură între vaping și bolile de inimă.

Cu toate acestea, cercetătorii au indicat că oricine folosește țigări tradiționale sau dispozitive de vapare are un risc crescut de a dezvolta boli de inimă. Un alt studiu din 2019 care analizează aceleași date a constatat o asociere între vapare și un risc crescut de atac de cord, boli de inimă, accident vascular cerebral sau angină pectorală. “, Cercetătorii care au lucrat la un studiu în 2018 au avut rezultate similare. Au constatat că vaparea duce la un risc crescut de atac de cord, indiferent de celelalte opțiuni ale stilului de viață al utilizatorului.” determinați relația dintre vaping și inimă. Majoritatea cercetătorilor sunt de acord că vaparea este încă mai sigură pentru inimă decât fumatul, însă vaparea prezintă în continuare riscuri. În general, vaparea poate fi mai bună pentru plămânii unei persoane decât fumatul țigărilor. Cu toate acestea, cercetătorii trebuie să efectueze studii suplimentare pentru a identifica efectele pe termen scurt și lung pe care vaparea le are asupra sănătății pulmonare. Dovezile de până acum sunt mixte. “, Un mic studiu publicat în 2019 a constatat că nu a existat o creștere semnificativă a riscului pentru sănătatea plămânilor între persoanele care au vapat doar și cei care nu fumează și nici nu vapotează.” Un studiu din 2018 a indicat că există unele dovezi că vaparea poate afecta sistemul circulator. Cu toate acestea, autorii sugerează că este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina efectul vapării asupra sănătății pulmonare. Cu toate acestea, un studiu din 2018 care a folosit șobolani a constatat că țigările electronice sunt la fel de rele pentru plămâni ca fumatul și că expunerea pe termen lung are potențialul de a provoca leziuni pulmonare semnificative. Cercetătorii au afirmat, totuși, că au studiat doar un tip de țigară electronică. “, Vaping-ul poate cauza probleme cu sănătatea dinților și a gingiilor. Mai multe studii au indicat faptul că vapingul poate irita gingiile și gâtul și poate face o persoană mai predispusă la dinți. decadere., „De exemplu, un studiu din 2016 a constatat că persoanele care vapează au un risc crescut de a dezvolta boli parodontale.”, O revizuire din 2014 care a analizat 44 de articole despre efectele vapării asupra sănătății a constatat, de asemenea, că vaparea poate irita gingiile și gât., Un studiu suplimentar din 2018 a constatat că vaparea cu lichide aromate dulci crește probabilitatea ca o persoană să dezvolte cariile din cauza creșterii bacteriene crescute., O persoană nu ar trebui să utilizeze vaparea ca mijloc de a renunța la fumat. American Heart Association ( AHA) recomandă ca oricine încearcă să renunțe la fumat să utilizeze o metodă dovedită pentru a îmbunătăți șansele de succes., AHA recomandă, de asemenea, ca persoanele care nu fumează să nu înceapă să vapeze.

Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele însărcinate și copii. De asemenea, oamenii ar trebui să evite modificarea vaporizatorilor. Modificările pot duce la arsuri și eventuale explozii., “Oamenii nu ar trebui să utilizeze lichide pe care producătorul nu le recomandă. De asemenea, oamenii ar trebui să evite să bea sau să intre în contact cu lichidul pe care îl conțin serviciile de vapare.”, Aflați mai multe despre efectele secundare ale fumând țigări electronice fără nicotină aici., “Majoritatea cercetărilor preliminare par să indice că fumatul prezintă riscuri mai semnificative decât vaparea. Cu toate acestea, unele studii au constatat că este la fel de dăunător.”, Este important să ne amintim că cercetările privind efectele asupra sănătății de vapare este încă în desfășurare. Cercetătorii ar putea identifica probleme suplimentare de sănătate pe termen scurt și lung legate de vapare în anii următori. „Situația referitoare la vaparea marijuanei are similarități cu cea a vapării produselor pe bază de nicotină. Nu există suficiente cercetări pentru a forma concluzii ferme cu privire la siguranța vaporizării marijuanei și cercetările existente în prezent sunt polarizante. Cu toate acestea, un articol care discută cercetările timpurii indică faptul că vaparea canabisului este mai puțin dăunătoare decât fumarea acestuia.

Deci, deși nu este fără risc, ar putea fi o îmbunătățire a fumatului de marijuana. La fel ca înainte, cercetătorii trebuie să efectueze studii suplimentare. Un studiu din 2017 a analizat un caz în care un bărbat care nu fumase niciodată o țigară a intrat în spital cu o leziune pulmonară acută severă după ani de vapare de marijuana. Cu toate acestea, rezultatele rămân neconcludente. Cercetătorii afirmă că principalul motiv pentru care au dat vina pe vaparea marijuanei a fost că nu au putut identifica nicio altă cauză plauzibilă. “, Este important de menționat că cercetătorii cred că aceste efecte adverse provin din substanțele chimice pe care producătorii le folosesc pentru a extrage active ingrediente din marijuana brută la crearea uleiului de canabis utilizat în dispozitivele de vapare., Vaping-ul nu este neapărat o alternativă sigură la fumat. “Deși mulți cercetători sunt de acord că fumatul este probabil mai rău pentru sănătatea unei persoane decât vapingul, cercetările sunt încă la început. Există totuși dovezi din ce în ce mai mari că vapingul poate avea efecte la fel de nefaste asupra inimii, plămânilor și gurii. “, Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina efectele pe termen lung și scurt ale vapingului.,” Oamenii gravide, oamenii căutând să renunțe la fumat, iar copiii nu ar trebui să vaporizeze. “, Toată lumea ar trebui să fie prudentă înainte de a începe să vapoteze.” Ultima revizuire medicală pe 20 decembrie 2019 Utilizarea marijuanei poate afecta diferite persoane în moduri diferite și a fi „ridicat” se poate simți diferit la diferite persoane. Aflați mai multe despre ceea ce este mare … Mulți oameni apelează la vaping ca alternativă la fumat, dar care sunt efectele vaporilor asupra bolii pulmonare obstructive cronice sau a BPOC … Mulți oameni cred că vapingul este o alternativă inofensivă la fumat. Cu toate acestea, cercetările privind siguranța vapingului sunt încă în stadiile incipiente. Aflați … După ce ați fumat o țigară, nicotina și subprodusele acesteia rămân în urina și saliva unei persoane timp de 4 zile și sânge până la 10 zile. În acest articol … Fumatul de țigări poate afecta organismul în multe feluri, crescând riscul unor afecțiuni grave de sănătate.

Aflați mai multe despre efectele fumatului … “” Dacă cumpărați ceva printr-un link de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Cum funcționează acest lucru. Experiența unui gât uscat este obișnuită, în special în lunile reci de iarnă. Dar ce cauzează un gât uscat și cum poate fi tratat? Există multe motive pentru care cineva ar putea dezvolta un gât uscat. Cele mai multe dintre cauze sunt minore, dar uneori gâtul uscat poate fi rezultatul unei afecțiuni de bază mai grave. Acest articol explorează cauzele, tratamentele medicale și remediile casnice pentru gâtul uscat. “, Diferitele cauze și simptomele asociate ale unui gâtul uscat sunt explorate mai jos: „Aproximativ 30 până la 40% din populația lumii este afectată de alergii. Atunci când o persoană are alergii sezoniere, substanțele din mediul înconjurător provoacă reacția excesivă a sistemului imunitar. “, Declanșatorii obișnuiți includ:” Pentru o persoană cu alergii sezoniere, acești alergeni determină sistemul imunitar să elibereze o substanță chimică numită histamină. gât uscat, histamina eliberată într-o reacție alergică poate provoca: Dacă o persoană adoarme cu gura deschisă, se poate trezi cu gâtul uscat. Acest lucru se întâmplă, de asemenea, dacă o persoană începe să respire prin gură când doarme. Când gura este lăsată deschisă, aerul usucă saliva pe care o produce o persoană pentru a-și menține gura umedă. Ca urmare, gâtul și gura lor se pot simți uscate când se trezesc. “, Cineva poate sforăi și poate termina cu respirație urât mirositoare dacă își ține gura deschisă când dorm.”, Când o persoană este deshidratată, se poate usca gât. Alte semne de deshidratare includ: „, Deshidratarea este cauzată de faptul că nu beți suficientă apă., Un gât uscat poate fi un simptom al răcealei obișnuite.

Răceala obișnuită este un termen pentru o infecție cauzată de unul dintre mai mulți viruși diferiți. “Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), un adult va primi în medie 2 până la 3 răceli în fiecare an.

Back to top