Blog

Latest Industry News

De ce ar trebui să le permitem oamenilor să elimine sistemul pentru câștiguri personale în numele „pieței libere”

De ce ar trebui să le permitem oamenilor să elimine sistemul pentru câștiguri personale în numele „pieței libere”

 Și nu toată întârzierea se datorează naturii practicii medicinii; o mare parte din aceasta se datorează modului slab în care sunt conduse multe (cele mai multe) cabinete medicale (ocazional chiar și doctori care scriu postări pe blog?). Serviciul pentru clienți nu este un lucru pentru care sunt cunoscute majoritatea cabinetelor medicale – în principal pentru că nu trebuie să fie bine gestionate pentru a rămâne în afaceri.

Acest lucru și-a avut efectul asupra percepției publice. O parte semnificativă a reabilității pe care o primesc medicii se datorează acestei mentalități de „centru al universului” care nu ține cont de nevoile pacienților. Este într-adevăr o contradicție, în sensul că întregul motiv al medicinei este în primul rând pacientul, nu medicul.  

Când am început pentru prima dată în practică, mi s-au dat câteva sfaturi de marketing: pentru a-i fideliza pe oameni, creșteți costul pentru a vă lăsa practica. Cu alte cuvinte, faceți-vă serviciul atât de bun, încât oamenii nu vor dori să renunțe la beneficiile practicii dvs. Mă bucur să spun că am pus în practică această mentalitate și am construit o practică înfloritoare cu pacienți mai ales fericiți. Iată câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut:

1. Amintiți-vă nevoile majorității tăcute.

20% dintre pacienții dintr-o practică reprezintă 80% din vizite. Mulți sunt bolnavi cronici, care vin la birou oriunde de 2 până la 10 ori pe an. Alții sunt oameni cu un șir de ghinion. Indiferent, majoritatea oamenilor nu se îmbolnăvesc des, dar atunci când o fac nu vor să aștepte 2 săptămâni pentru a fi văzuți. Confortul și accesibilitatea sunt rege pentru acești oameni.

Modul în care am abordat această nevoie este de a avea o politică foarte generosă. Avem clinici de dimineață și după-amiază pentru boli acute. Clinica de dimineață este de la 7:30 la 9 AM, iar clinica de seară este de la 17:30 la 7 PM (6:30 vara). Nu permitem vizitelor bine (în afară de sporturile fizice) sau problemelor cronice să fie văzute în aceste clinici – o politică care este strict aplicată. Ideea este de a permite accesul de încredere în perioadele convenabile pacienților noștri. De asemenea, permitem 4 vizite rapide de lucru în timpul zilei cu fiecare medic.

Acest lucru nu numai că a fost extrem de popular în rândul pacienților noștri (o sursă uriașă de marketing din gură în gură), dar a fost și foarte profitabil. Putem vedea majoritatea acestor pacienți în 5 minute și facem acest lucru cu o acoperire redusă semnificativ a personalului (1 asistent medical și 1 persoană la birou), astfel încât raportul venit-cheltuieli generale este ridicat.

Este un câștig-câștig. Pacienții sunt încântați de acces și suntem mulțumiți de venituri. Singurul dezavantaj este că furnizorii și asistenții noștri sunt obligați să acopere aceste clinici. Am făcut-o de peste 10 ani, așa că nimeni nu se mai gândește prea mult la acest fapt.

2. Permiteți accesul

Dacă există un toc de Ahile în biroul nostru (Ahile vindecă?), Acesta este sistemul nostru de telefonie. În mod regulat, pacienții se plâng de asta – fie că urăsc să vorbească cu un aparat, fie că nu primesc apeluri de returnare. Acest lucru nu a căzut la auz. Voi urmări orice plângere pe care o aud și avem o strategie pe termen lung pentru a aborda această problemă.

Pentru a face față acestui lucru, trecem la digital. Pacienții noștri vor putea solicita în curând programări și completări online. Până la sfârșitul urechii lor sperăm să ne deschidem suga norm pastile cluj și la întrebări medicale. Acest lucru nu este încă rambursat, dar nici telefoanele nu sunt, deci dacă nu primiți plăți pentru un proces, ar trebui să faceți acest lucru cât mai eficient posibil pentru a dedica mai mult timp lucrurilor plătite. 

Vă voi anunța cum funcționează acest lucru pe măsură ce lucrurile se desfășoară.

3. Obțineți mentalitatea corectă

De când am început să practic medicina, am încercat să ne lucrăm la birou în așa fel încât confortul pacienților să fie întotdeauna luat în considerare. Ne uităm întotdeauna la modul în care facem lucrurile și încercăm să fim cât mai centrați asupra pacientului. Sunt întotdeauna dispus să verific urechea unui frate sau soră din cameră. Nu taxez niciodată pentru asta. Voința bună generată din dorința mea de a mă flexiona va compensa mai mult decât aceasta. Dacă copilul este cu adevărat bolnav și are nevoie de rețete, atunci îl transform într-o vizită reală.

Același lucru este valabil și pentru cererile de reumplere pentru membrii familiei. EMR-ul nostru îmi permite să fac acest lucru în 20 de secunde și să fac acest lucru cu documentația adecvată. Recunoștința pacienților merită cele 20 de secunde.

Adoptarea mea de o mentalitate rezonabilă a afectat personalul meu, deoarece aceștia nu sunt obligați de reguli de dragul regulilor, ci răspund la cereri rezonabile.  

4. Calitatea îngrijirii îi atacă pe toți

Deși serviciul este important, sunt cel mai îngrijorat de acordarea unor îngrijiri medicale bune. Aceasta înseamnă că, dacă o vizită durează mai mult decât timpul alocat, nu voi trece. Oamenii primesc timpul de care au nevoie. Aceasta înseamnă că voi alerga târziu – destul de târziu în unele zile; dar de-a lungul timpului pacienții mei au aflat că nu îi voi înșela niciodată la timp.  

Această mentalitate nu ne-a împiedicat, ci a făcut ca practica noastră să prospere. Pacienții noștri știu că le prețuim timpul, dar știu și că vom face ceea ce avem nevoie pentru ei. Mențin scurtele întâlniri scurte (gândindu-mă la timpul pacientului), ceea ce îmi permite să petrec mai mult timp când am nevoie.

5. Amintiți-vă de Lucrurile Mici.

Pediatrii au nevoie de autocolante bune. Copiii vin la birou mult mai bine dacă există autocolante „cool”. Acest lucru este cu adevărat important. Fara gluma. De asemenea, ne asigurăm că avem materiale de lectură bune în fiecare cameră. Merg la Borders și primesc cărți de reduceri pentru fiecare demografie de care ne pasă. De multe ori am intrat rapid într-o cameră doar pentru ca o persoană să se plângă că tocmai a început să citească.

De asemenea, încorporez umorul în multe dintre vizitele mele. Probabil că acest lucru nu șochează oamenii. Îmi place mai ales să glumesc cu copiii, să găsesc modalități de a le gâdila sau de a găsi lucruri absurde în urechi. Cu adulții, sunt mai puțin prost, dar mențin un comportament relaxat. Dacă par grăbit, vor fi mai puțin mulțumiți.

6. Nu fi vag

Fac tot posibilul să îmi dau instrucțiunile clare pacienților mei, dar chiar și așa sunt de multe ori când oamenii nu respectă instrucțiunile mele. Uneori, acest lucru este minor, dar uneori nu opresc un medicament atunci când începe noul tratament – o problemă care poate fi foarte periculoasă. Pentru a contracara această problemă, am început să oferim instrucțiuni scrise la sfârșitul fiecărei vizite. EMR permite acest lucru să se întâmple cu ușurință, ceea ce este esențial. Mai puțină confuzie a pacienților înseamnă rezultate mai bune și mai puține apeluri telefonice de urmărire.

7. Respectați regulile.

Cea mai populară postare pe care am făcut-o vreodată a fost regulile pentru medici și încă încerc să trăiesc după acestea. De asemenea, am postat câteva orientări pline de umor pentru pacienți care descriu cum să fii un pacient bun în practica noastră.

 

Niciun sistem nu este perfect, dar este foarte important să subliniem faptul că pacienții nu vin la biroul nostru să ne ofere ceva de făcut. Nu sunt o sursă de venit, grija noastră pentru ei este.  

Mulțumesc pentru memento, Ken.

Sunt un moderat în flăcări. Da, știu că este un oximoron, dar rămâne faptul că sunt atât pasionat, cât și moderat în opiniile mele politice.

Și sunt în dispoziția de a juca, așa că ferește-te.

Locuind în sudul adânc, deseori mi se pare un comunist radical pentru cei pe care îi văd. În mod frecvent, pacienții pun întrebări de genul „Deci, ce părere aveți despre planurile lui Obama de a socializa medicina?” Sau „Am vrut să intru aici înainte ca Obama să aibă grijă și să încurce lucrurile”. De obicei zâmbesc și dau din cap, dar mă simt din ce în ce mai frustrat de acest lucru.

Casa arde, oameni buni. Asistența medicală este o mizerie și are nevoie disperată de remediere. Cum în lume se poate agăța cineva de vechile yada-yaya-yada politice atunci când oamenii mor? Nu vorbesc doar despre conservatorii de aici, pentru că, pentru a rezolva de fapt această problemă, trebuie să ne unim cumva. O soluție care vine dintr-o singură ideologie politică va polariza țara și va garanta „fixarea” asistenței medicale va fi una construită mai degrabă pe politică decât pe bun simț.

Nu, asta nu mă frustrează; mă înfurie. Sistemul de sănătate va fi predat ideologilor politici, astfel încât să-l poată folosi ca o pânză pentru înclinația lor specială. Între timp, oamenilor li se va refuza îngrijirea, vor da faliment și vor muri. Da, sunt în joc propriile mijloace de trai, dar stau în sala de examen cu oamenii toată ziua și îi îngrijesc. Nu vreau să fac parte dintr-un sistem care pune ideologia deasupra supraviețuirii lor.

Iată deci ce vede acest moderat radical în sistemul nostru:

Sistemul de plată pe care îl avem nu favorizează pe nimeni. Fiecare pacient pe care îl văd este nemulțumit de asigurarea sa de sănătate în diferite grade. Aceasta este afacerea 101; dacă nu controlați cheltuielile, nu veți putea să vă susțineți sistemul. Acest lucru înseamnă că trebuie să încetăm să plătim pentru proceduri care nu fac bine. Unii vor țipa „raționând” la asta, dar de ce ar trebui cineva să aibă dreptul să i se pună un stent coronarian atunci când nu s-a dovedit că acest lucru ajută? De ce ar trebui să le permitem oamenilor să elimine sistemul pentru câștiguri personale în numele „pieței libere”? Am primit un raport de angiogramă CT pe pacientul care are o boală Alzheimer destul de avansată. L-am Twitter și mafia Twitter nu a fost deloc surprinsă. Aceste lucruri se întâmplă tot timpul. Procedurile nu sunt bune și costă un pachet. Procedura făcută astăzi a costat probabil mai mult decât toate îngrijirile pe care le-am acordat acestui pacient în ultimii 5 ani împreună! Guvernul trebuie să nu mai fie prost. De ce nu pot da carduri de reducere pacienților Medicare? De ce nu pot să îmi postez taxele, să accept ce îmi plătește Medicare și apoi să facturez diferența? Absurditatea din cadrul sistemului este probabil cel mai bun argument împotriva implicării sporite a guvernului. Cine a inventat „bun venit la Medicare fizic ??” Nu o fac niciodată pentru că regulile sunt complet complexe și complicate. Dacă regulile pot fi atât de nebune acum, cu cât va fi mai rău atunci când guvernul va prelua? Dacă pacienții mei cu asistență medicală sunt confuzi acum, cât de mult vom fi cu toții dacă guvernul va apuca toate corzile? Banii merg undeva. În ultimii 10 ani, rambursarea mea a scăzut în timp ce primele de asigurare au crescut. Există mai multe medicamente generice ca oricând și nu mai pot să prescriu o grămadă de lucruri care nu s-au gândit în urmă cu 10 ani.

Back to top